Tips !

10 (kleding) tips voor een zakelijk portret !

1. Trek iets aan waar jij je prettig in voelt

Kleding die lekker zit zorgt ervoor dat jij je kan ontspannen. 

2. Zorg ervoor dat de kleding die je draagt past bij wat je uit wil stralen

Draag je voor je functie een overhemd en colbert ? Dan trek je natuurlijk voor de foto je mooiste pak aan. Maar als je doorgaans eerder casual gekleed bent is het niet nodig om voor de gelegenheid een pak aan te trekken.  Of je een stropdas wilt dragen laat ik aan jou over. 

Soms dragen mensen bedrijfskleding op de foto. Zorg er in dat geval sowieso voor dat deze schoon en heel is.

3. Kies kleuren die goed bij elkaar passen en bij jou !

Als kleuren niet lekker samen gaan zal dit op de foto ook niet goed overkomen. Sommige kleuren passen goed bij je huidtint en anderen maken je eerder bleek of grauw. Ben je geen ster in kleuren combinaties? Vraag desnoods advies aan een partner of collega.

4. Helemaal zwart of wit is  vaak geen goed idee

Vaak komt dit niet goed over op de foto. Een wit overhemd op een witte achtergrond valt bijvoorbeeld helemaal weg. Wil je toch heel graag helemaal wit of zwart gekleed, overleg dit dan vooraf even met mij. 

5. Pas op met drukke patronen

Een vrolijk printje lijkt een leuk idee maar kan heel erg afleiden van het portret. Er is niks mis met een subtiel streepje of ruitje. Kies liever voor effen kleding als je niet zeker bent of je vrolijke overhemd een goed idee is.

6. Liever geen reclame of merk bedrukking

Tenzij je graag reclame maakt voor een ander bedrijf is een kledingstuk met een grote opdruk misschien niet de beste optie. Een subtiel bedrijfslogo is natuurlijk geen probleem, zolang dit maar wel van jouw bedrijf is ! 

7. Let op de omgeving waarin de foto gemaakt gaat worden

Denk vast na over de plek waar we gaan fotograferen. Het is bijvoorbeeld slim om je kleding aan te passen aan de kleuren van jouw logo (complementair) zodat jij en je bedrijfslogo een mooie eenheid vormen. 

8. Maak je broekzakken leeg voor de shoot!

De inhoud van je broekzakken zijn op de foto vaak goed zichtbaar. Zorg er daarom voor dat je ze vooraf leeg maakt want dit is niet achteraf te regelen in Photoshop !

9. Brildragers

Maak je bril even goed schoon want op de foto zie je alles !

10. Extra setje 

Twijfel je nu enorm over je kleding keuze? Neem dan een extra setje bovenkleding mee. Zo kunnen we in ieder geval kiezen.